Ungdomskurset SMART for livet

Et 3-dagers kurs for ungdommer fra 13-19 år

Ungdommer

Til foreldrene ungdomskurset «SMART for livet” er din mulighet som forelder eller besteforelder å gi din tenåring noe som vil gjøre en stor forskjell både nå og resten av livet. Du er allerede den beste forelderen ungdommen kan ha. I tenåringsperioden skal barnet ditt ut og oppleve verden alene. Du er ikke alltid med. Hva med å gi han/henne verktøyer til å ta gode valg for seg selv?

Hvordan hadde det vært å kunne lære din ungdom å finne frem til egne styrker og bli mer selvstendig og trygg på seg selv? Hva ville det betydd for han/henne å få redskaper til å styrke sin selvfølelse, lære å tro på seg selv og føle seg god nok? Hvis det er noe du har lyst å gi til din datter eller ditt barnebarn er ”SMART for livet” -kurset en super investering i nåtiden og fremtiden.

Hvorfor et kurs for ungdommer?

Ungdomskurset SMART har blitt utviklet i løpet av en periode på 5 år hvor grûnderen av kurset May-Bente Høiland Lode, som har bakgrunn som lektor i pedagogikk, har kurset og hatt flere hundre ungdommer gjennom kurset. Ungdommene som har vært med rapportere om store forandringer. De fikk mer tro på seg selv, de lærte å handtere stress, opplever mer mestring, tar bedre valg, får flere venner, opplever en større indre trygghet, lærer å mestre følelser og nå målene sine (tilbakemeldinger fra tidligere deltakere nedenfor)

Etter å ha hatt mange hundre ungdommer på SMART kurs fikk hun gjentatte ganger spørsmål fra ungdommene om hvorfor de ikke lærer dette på skolen? May-Bente er selv utdannet lærer og lektor i pedagogikk og skrev med bakgrunn i det og sin erfaring som Coach- kurs og foredragsholder ungsomboken «SMART for livet». Det er denne boken Ungdomskurset SMART for livet bygger på.

UngdommerUndersøkelser viser at så mye som 20% av ungdommene sliter psykisk og at mange stresser seg syke. Slik trenger det ikke være. Det finnes en rekke verktøy og redskaper som hjelper ungdommer å mestre denne sårbare tiden i livet. Det å vite at de valg jeg tar, det tanker jeg tenker, påvirker hvordan jeg har det. At jeg ved å tenke noen andre tanker, bruke andre ord, se andre ting for meg virkelig kan gjøre en enorm forskjell i mitt liv er noe jeg brenner for å formidle.

Ungdommene er ofte i en svært sårbar fase i tenårene. Vi vil gjerne hjelpe deg i å støtte din ungdom til å bli trygg i seg selv, lære å mestre følelser, få nøkler til god kommunikasjon og hvordan skape gode relasjoner, bygge opp sin indre styrke og tro på seg selv og lære hvordan han/hun kan ha det bra i livet.

Til Tenåringen

  • Har du lyst å lære deg selv bedre å kjenne?
  • Har du lyst å lære redskaper som gir deg mulighet til å ta gode valg for deg selv.
  • Kan du tenke deg å få en større tro på deg selv?
  • Har du lyst å lære å sette gode mål for deg selv og få redskaper til hvordan du kan nå dine mål?
  • Ønsker du å lære hvordan du med stolthet kan vise verden hvem du egentlig er uten å tenke på hva andra synes?
 

Ungdomskurset «SMART for livet» organisering

Modul 1 – Tro på deg selv og utnytt ditt mentale potensial

Ungdomsbilde

Deg og ditt forhold til deg selv.

Hvem er du virkelig?
Hvordan har du det egentlig?
Hvordan kan du finne din indre styrke og treffe gode valg?
Hvordan kan dit valg av perspektiver ha betydning for deg

Enkle verktøy og redskaper til å styrke din selvfølelse og tro på at du er god nok. Du forstår hvordan ditt fokus påvirker ditt liv og få enkle redskaper til å skifte ut «finn fem feil brillene» med løsnings briller. Du lærer å ta sette deg selv i førersetet av ditt liv og forstå hvordan du kan ha det bra i ditt liv uavhengig av hvor mange likes du får på instagram og facebook.

SMART

  • Sterk Selvfølelse- hvordan du kan bruke dine indre resurser til å føle indre glede, være glad I deg selv, føle deg god nok
  • Mental trening – lære å trene mentalt slik at de gode tankene kan bli dine venner og en naturlig indre resurs for deg, få redskaper og verktøy til å sette deg selv I førersetet og hjelp til å takle dine utfordringer

Målet er at du skal finne din indre styrke, lære å bruke din mentale kapasitet og kunne stå tryggere i deg selv.

Modul 2 – Lær å mestre stress og rydd bort «finn fem feil brillene»

Hvordan virker du på dine omgivelser? Hva tenker og sier til deg selv om deg selv? Hvorfor reagerer og handler du, som du gør.

SMART

  • Aktiv livs- og stressmestring- forstå hva som skaper stress og hvordan du gjennom å forstå og mestre dine følelser kan slippe stresstanker. Lære den mentale hemmeligheten til Ol vinnere og verdensmestrene
  • Rydd bort ”Finn fem feil” brillene- forstå betydningen av kommunikasjon og hvordan skape et godt forhold til deg selv og andre mennesker.

Målet er at du lærer å forstå dine tanker og mestre kraften i tankene og følelsene. Du lærer å handtere stress, ta ansvar for ditt liv og får redskaper og verktøy til å snu negativ kommunikasjon og skape gode relasjoner til dem rundt deg. 

 

Modul 3 – Klart du kan, enkle formel for å nå dine mål

Du får her hemmeligheten som toppidrettsutøverer og de som når sine mål og villeste drømmer, de som går gjennom hverdagen og kjenner på en indre glede og tro på seg selv. Det er ikke rakettvitenskape, det er ikke for noen få, det er enkel livskunnskap som viser deg at alt er mulig og at du kan få til det du vil.

SMART

  • Tro du kan- Enten du tror du kan eller du tror du ikke kan vil du få rett” er et ordtak av Henry Ford. Her får du hjelp til å tro du kan og så lærer du å sette egne mål og så får du en enkel oppskrift til hvordan du når dine mål

Du trenger ikke være Harry Potter for å svinge tryllestaven over ditt liv. Du har et skattekammer av resurser inne I deg selv. Så hva med å bruke ungdomstiden til å åpne opp ditt indre skattekammer, dine styrker og indre resurser? I så fall vil du få en super verktøykasse på dette kurset til å snu fokuset fra de ytre forholdene til å sette deg selv I førersetet og skape positive forandringer I ditt liv.

Målet er at du lærer mer om deg selv og hvordan du virker på andre og hvordan du ved å endre tanker, ord og mønster kan endre ditt liv.

 

Bli med på Ungdomskurs ”SMART for livet”

Nå har du muligheten til å lære deg selv bedre å kjenne. I trygge omgivelser får du kule redskaper og kjekke øvelser til å bli bedre kjent med den viktigste personen i ditt liv- DEG. Du lærer enkle redskaper til å skape et bedre liv for deg selv. Du er den viktigste personen i ditt liv. De valg du gjør,får konsekvenser. Det vi gjør på kurset er å utstyre deg med en solid verktøykasse slik at du kan ta gode valg for deg selv.

 

Kommentarer fra tidligere kursdeltakere

SMART- kurset har hjulpet meg slik at jeg har blitt mer positiv. Jeg har forstått at jeg kan bestemme SELV hvordan jeg vil ha det. Jeg har fått hjelp til å sette meg mål. Jeg har blitt oppmerksom på hvordan jeg påvirker andre.

Jeg har fått bedre holdning og lært å være god mot meg selv. Jeg anbefaler alle å delta på SMART- kurs. Det har vært svært nyttig og veldig lærerrikt”

Ungdom 17 år

SMART-kurset har gitt meg nye måter å tenke på. Jeg har lært nye måter å takle forskjellige situasjoner på, og jeg har lært at det er jeg som bestemmer hvordan jeg vil takle ting. At det er jeg som kan vinkle det til positivt eller negativt. Jeg har lært om å sette mål og fullføre de. Pluss masse annet.

Jeg synes kurslederen var kjekk og forståelsesfull og kunnskapsrik. Forklarte bra ved å gi gode eksempler. Og morsomm. Det var et bra og innholdsrikt kurs, lærte mye. Lærte mye som jeg aldri har tenkt på før.

Ungdom 16 år

SMART- kurset har fått meg til å tenke andre tanker, spesielt om meg selv, og hvordan andre ser på meg. Jeg har lært meg å ikke være tankeleser, og heller tenke fornuftig og 2 ganger, og spør før jeg bestemmer meg for hva som er galt. Hvorfor den andre personen ikke sa ”hade” for eksempel. Jeg har også lært meg å tenke mer positivt, ”mate” den positive siden i stedet for den negative siden. Er kjempe fornøyd.

Ungdom 17 år

SMART kurset har hjulpet meg til å føle at jeg klarer å tenke litt mer positivt om meg selv og ting rundt meg. Til å tenke litt mer på hva jeg faktisk vil. Hva jeg ønsker å gjøre i fremtiden. Jeg har lært mer av hvordan jeg påvirker andre.

Ungdom 15 år

SMART kurset har hjulpet meg til å se andre måter å tenke på. Jeg har blitt mer positiv og lært hvordan jeg skal få vekk de negative tankene. Jeg har lært å sette mål. Kurslederen var positiv, engasjert og snill. Kurset var kjekt og lærerikt ☺

Ungdom 17 år

Dette kurset har gjort det lettere å gå mot målene mine. Og å vite hvordan jeg påvirker andre rundt meg med valg og holdning/innstillingene mine. Jeg syntes kurslederen var bra. Følte meg som en del av ”gruppen” Jeg kunne ønsket meg at vi hadde flere slike kurs.

Ungdom 15 år

Var på SMART-kurs i oktober. Skulle sende deg en mail når jeg hadde fått meg jobb. (Hun hadde gått en stund uten jobb og var veldig lei og deprimert over det inimellom). Jeg fikk en tlf fra Shell/7-eleven noen dager etter jeg hadde kommet hjem igjen (hun bodde et stykke unna) og dro på intervju og fikk jobb der, og startet nå på mandag. Kunne ikke jobbet noen bedre plass, personalet er helt fantastisk og stortrives der ? Ville bare takke for meg, du har hjulpet meg veldig med å kunne åpne meg mer for andre mennesker og ikke holde så mye igjen, hverdagen er VELDIG mye bedre!

Ungdom 19 år

“Dette SMART- kurset har gitt meg verktøy til å finne mine mål. Korleis eg er i forhold til andre. Blitt bevisst på ønsker. Tenke meir positivt. Eg syns at kursledaren hadde god energi, veldig koselig. Kjekt kurs, eg oppdaga mange nye ting. Annerledes i forhold til kvardagen

 

Ungdom 17 år